Puddingkjes van gesmolten chocolade

Ingrediënten

  • 1 th lepel gewone bloem
  • 1½ el extra fijne suiker
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 50 gr donkere chocolade
  • 50 gr ongezouten boter
  • ongezoet cacaopoeder
  • slagroom
Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Beboter twee ovenschaaltjes van 250 ml en bestrooi met cacaopoeder. Schud het overtollige poeder eruit.

  2. Smelt de chocolade en de boter samen in een kom au bain-marie. Terwijl de chocolade aan het smelten is, klop je met een mixer het ei, het eigeel en de suiker tot een bleek, dik mengsel.

  3. Giet de gesmolten chocolade bij het eimengsel. Zeef de bloem erin en spatel ze er voorzichtig doorheen. Schep het mengsel in de schaaltjes en laat 10 minuten bakken. Dien ze op in de schaaltjes of stort ze uit op een bord. Bestrooi met cacaopoeder en dien op met slagroom.

0
Nog geen stemmen