Soep van witte bonen en chorizo

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 th lepel paprikapoeder
  • 2 th lepels gehakte verse tijm
  • 2 teentje look
  • 2 stengels selder
  • 1 grote ui
  • 1 chorizo (150 gr)
  • 1 th lepel olijfolie
  • 1 l kippenbouillon
  • 800 gr cannellinibonen (blik)
  • zeezout
  • zwarte peper
Beginner
6 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans
Soep

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op een hoog vuur en bak de chorizo 3-4 minuten tot hij knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Zet het vuur op middelmatig-laag en doe de ui en selderie in de pan. Laat 6-7 minuten stoven en roer af en toe tot alles zacht is. Voeg de knoflook, tijm en paprika toe en laat al roerend 1-2 minuten bakken tot het lekker begint te ruiken. Voeg de tomaten toe en laat nog een minuut stoven.

  3. Doe de chorizo weer in de pan met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager, laat 10 minuten sudderen en roer af en toe. Doe de bonen erbij en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout voor het opdienen.

3
Average: 3 (1 vote)