Frans voor beginners: 10 heerlijke klassiekers!

Le Quatorze Juillet: 10 Franse klassiekers!
dinsdag, 14 juli, 2015 - 11:50

Dat de Fransen houden van lekker eten is een understatement. Het zijn eersteklas Bourgondiërs. Reden te meer om vandaag 10 Franse klassiekers in de kijker te zetten. Voer genoeg voor een lekkere 14/07!  

 

Lekkers uit de zee

Visfan? Daar weten de Fransen wel weg mee. Bouchotmosselen met Pastis, een bouillabaisse met verse vis of een decadent lekkere schotel met zeevruchten, kiezen is verliezen! 

Mosselen met room & pastis (recept)

 

 

Bouillabaisse (recept)

 

 

Zeevruchtenschotel 'plateau fruits des mer' (recept)

 

 

Lekkers van op het land

Liever een stukje vlees? Klassiekers zoals een quiche lorraine, een steak met bordelaisesaus of verse ratatouille zijn sowieso altijd winners. De Fransen hebben geen schrik van orgaanvlees of slakken. Escargots of gekonfijte eendenmaagjes bijvoorbeeld. 

Escargots in bladerdeeg (recept)

 

Quiche lorraine (recept)

 

Salade van eendenmaagjes (recept)

 

Steak Bordelaise (recept)

 

Ratatouille met steak (recept)

 

Lekkers uit de oven

Zoetebek? De Fransen zijn de grondleggers van de patisserie. Een tarte tatin met een bolletje ijs, hoe lekker kan dat zijn! Liever geen taart? Maak dan een lekkere crème brûlée!

Tarte tatin met gezouten karamelijs (recept)

 

Crème Brûlée (recept)

 

 

Bon appétit!