Het ideale VTM Koken Valentijnsmenu: vis, vlees of vegetarisch

Valentijn diner menu
woensdag, 12 februari, 2014 - 16:50
menu's
vegetarisch

Heb je niet veel tijd, maak dan onze snelle menu! (link) WIl je toch extra hard je best doen en heb je wat tijd over, maak dan één van onze drie menu's. Inderdaad, drie menu's, namelijk vegetarisch, vis en vlees. Er is dus voor elk wat wils. 

 

Elk menu heeft een hoofdgerecht uit Italië, want is dit niet het land van de liefde? Bij het dessert zit er ook altijd chocolade. Chocolade is namelijk niet alleen lekker, maar ook een lustopwekkend ingrediënt.  Tenslotte hebben we altijd een recept van een romantisch klinkende cocktail toegevoegd. Kwestie van de avond in stijl te starten...

De recepten voor menu 1 'vlees':

 

Mini Yorkshire pudding gevuld met parmaham, roomkaas en pesto 
Cocktail "Cupido's Cosmopolitan"
Steak Tartare
Saltimbocca met gandaham
Moeulleux au chocolat met limoensorbet 

 

TIP: Het ijs en het beslag voor de moelleux kan je perfect de avond op voorhand maken.

De recepten voor menu 2 'vis'

Soepje van aardpeer met gerookte paling

Cocktail "Between the sheets"

Carpaccio van Sint-Jakobsvruchten met truffelolie

Lasagne met gerookte zalm en groenten

Eclair met ganache

TIP: de soep en de lasagne kun je de avond voordien maken.

De recepten voor menu 3 'veggie'

Kaassoesjes met olijven

Cocktail Champagne Love Shot

Heldere champignonsoep

Pasta met auberginesaus

Geflambeerde ananas met chocolade-ijs en sabayon

TIP: het chocolade-ijs, de champignonsoep en de auberginesaus kan je op voorhand maken.

Alvast een liefdevolle en smakelijke Valentijnsavond gewenst!

Zoek jij nog inspiratie? Bekijk hier dan onze Valentijnsspecial.