Gert De Mangeleer

Gert De Mangeleer is chef van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge).

Gert volgde na zijn humaniora de koksopleiding aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, waarna hij ging werken in 't Molentje in Zeebrugge, bij sterrenchef Danny Horseele. Daar leerde hij het echte vak, en leerde hij ook sommelier Joachim Boudens kennen, met wie hij in 2005 restaurant Hertog Jan zou overnemen. In 2007 wist het duo een eerste Michelinster binnen te halen, in 2010 volgde de tweede ster, en in 2011 werd Gert De Mangeleer bekroond als jongste Belgische chef met drie Michelinsterren. Gert De Mangeleer kookt vooral met echte seizoensproducten, die liefst rechtstreeks uit de tuin van Hertog Jan komen. Vanaf maart 2013 kan je Gert De Mangeleer als culinaire coach aan de zijde van collega-driesterrenchef Sergio Herman aan het werk zien in het programma "De Beste Hobbykok van Vlaanderen".

Recepten en meer