De authentieke pizza margherita

Ingrediënten

  • 150 gr tarwebloem
  • 80 ml lauw water
  • zout
  • 12 gr bakkersgist
  • tomatensaus
  • basilicum
  • mozzarella
  • olijfolie
  • kerstomaatjes (optioneel)
Gevorderde
1 persoon
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. We starten met het maken van het pizzadeeg. Plaats de bloem in een piramidevorm in een kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg in dit kuiltje langzaam de gist toe en enkele druppels water. Strooi er wat zout omheen. Als de gist dunner wordt, mag je de bloem met de gist bedekken door de bloem van de buitenkant naar de binnenkant te duwen. Laat het meel daarna een 20 minuten rusten.

  2. Wacht tot het oppervlak van het meel gaat borrelen door de activiteit van de gist. Maak vervolgens het kuiltje dieper, voeg beetje bij beetje het lauwe water toe en kneed het deeg. Bedek het deeg met een handdoek en laat het 45 minuten rusten tot het deeg in volume verdubbeld is. Rol daarna het deeg uit met een deegroller.

  3. Bedek de pizzabodem met tomatensaus. Snij de mozzarella in plakjes en verspreid ze over de pizza. Leg enkele basilicumblaadjes op de pizza en wat gehalveerde kerstomaatjes. Besprenkel de pizza met olijfolie. Verwarm de oven voor op 220° C.

  4. Vet de ovenplaat in met wat olijfolie en plaats de pizza 25 minuten in de oven.

5
Average: 5 (1 vote)