Soepje van cavallion met scampi, Ganda ham en basilicum

Ingrediënten

  • 6 plakjes Ganda ham
  • 6 scampi
  • 30 gr basilicum
  • peper
  • 1 dl water
  • 3 cavaillon meloenen
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Schil de meloen, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Doe de blokjes in een kookpot samen met het water en de basilicum (hou enkele mooie blaadjes over voor versiering) en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Verwijder de basilicum, mix glad met een hand mixer serveer warm of laat ijs koud afkoelen.

  3. Plaats 2 plakjes Ganda ham 2 minuten in de microgolfoven op 600 Watt, zo drogen ze mooi en worden ze super krokant.

  4. Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snij in de lengte door midden. Kruid met peper en zout en bak ze kort maar hevig aan in olijfolie.

  5. Versier het bord met de gedroogde gandaham en de ongedroogde. Leg er ook een paar meloen bolletjes bij en enkele blaadjes basilicum.

0
Nog geen stemmen