Asperges met jus van parmezaan

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Hak de rucola in een blender voor zeker 5 minuten lang fijn met de druivenpitolie. Laat alles in een fijne zeef doorlekken en zet opzij. Breng op smaak met wat sushiazijn, wat citroen, peper en zout.

  2. Laat de kippenfond met de witte wijn tot de helft inkoken; voeg er de room bij en wanneer ook dit tot de helft is ingekookt, haal je het mengsel van het vuur en voeg je er de geraspte parmezaan bij. Roer alles goed onder het warme mengsel tot het meeste van de parmezaan is gesmolten. Laat ook dit mengsel in een zeefje uitlekken. Breng op smaak met een beetje citroensap en wat peper.

  3. Schil de asperges en breek het harde uiteinde af. Pak de asperges in plastiekfolie met wat boter en een snuifje muskaatnoot. Stoom ze totdat ze net beetgaar zijn.

  4. Schik de asperges op een bord. Schuim de parmezaanjus op met de mixer en lepel over de asperges. Druppel er de rucola-olie over en werk af met jonge kruiden.

4
Average: 4 (1 vote)