Gebakken vis met salsa

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 lente-uitjes
  • Een assortiment groene kruiden. Ik heb voor dit recept een handvol peterselie, bieslook, basilicum en koriander gebruikt. Lust je een bepaald kruid niet, geen probleem. Gebruik kruiden die je zelf lekker vindt.
  • 2 el kappertjes
  • ½ rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 el druivenpitolie
  • 1 limoen
  • mirin
  • sushi-azijn
  • sojasaus
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de kruiden fijn, de lente-uitjes in ringen en voeg ze samen.

  2. Snij de chilipeper dus overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten, en snij in fijne halve maantjes. (Als ik een chilipeper moet versnijden, gebruik ik altijd plastic handschoenen. Je kan het ook zonder doen maar dan moet je nadien je handen heel goed wassen en niet onmiddellijk bv in je ogen wrijven. Zo bespaar je jezelf heel wat tranen.)

  3. Voeg bij de kruiden de olijfolie, de druivenpitolie en het sap van de limoen. Roer goed door en proef. Giet er nu naar smaak een beetje sushiazijn bij en druppel er ook wat sojasaus door (dit vervangt het zout). Proef opnieuw. Nu is het een kwestie van de salsa naar je eigen smaak af te werken. Wil je er een ietwat zoete toets bij, druppel er dan wat mirin door. Wil je het wat frisser, doe er dan nog wat extra limoensap bij. Werk steeds met kleine beetjes. Zo voorkom je dat je je balans in je smaak verliest. Om af te werken doe ik er steeds wat limoenzeste bij, voor het parfum. Zorg er hier voor dat je enkel de buitenste schil afschraapt. Het witte zorgt voor een bittere toets en dat wil je niet in deze salsa. Voeg op het einde de chilipepertjes toe en zet opzij. Je laat dit best een halfuurtje staan zodat de smaken zich kunnen mengen en ontwikkelen. Proef voor het opdienen nog even van de salsa en kruid eventueel wat bij.

  4. Bestrijk voor het bakken de vis met wat van de vloeistof uit de marinade en grill kort op een hete pan. Serveer de vis met de salsa en werk af met wat frisse jonge kruiden.

0
Nog geen stemmen