Gemarineerde entrecôte met gegrilde groenten

Ingrediënten

  • 2 lendestukken van 300 gr
  • 2 courgetten
  • 1 rode ui
  • 1 grote sjalot of 2 kleine
  • 1 bussel lente-ui
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 citroen
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • druivenpitolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Begin met het maken van de aromatenolie. Doe hiervoor de schil van een citroen, samen met flink wat rozemarijn en tijm in een steelpannetje en overgiet met druivenpitolie zodat de kruiden goed onderstaan. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur af en zet opzij. Zo komen de smaken en de aroma’s vrij en krijg je een fantastisch frisse olie die je straks kan gebruiken.

  2. Snij de groene asperges in de lengte door en de courgettes in schuine plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg ze in een ruime schaal samen met de lente-uitjes en besprenkel de groenten met de aromatenolie. Grill de groenten op een barbecue of in een grillpan zodat ze mooi lichtbruin geblakerd zijn maar nog voldoende beet hebben. Haal ze van de grill, schik ze in de ruime schaal en besprenkel ze opnieuw met de aromatenolie.

  3. Bestrijk het lendestuk met de aromatenolie. Grill het vlees kort op de barbecue of in de grillpan. Verpak in alumiumfolie en laat even rusten.

  4. Snij de sjalot fijn in halve maantjes en strooi ze losjes over de groenteschotel vlak voor het serveren.

  5. Serveer het vlees samen met de gegrilde groenteschotel.

0
Nog geen stemmen