Gerookte paling met gemarineerde rode biet en rammenas en dillecrème

Ingrediënten

  • 1 gerookte rode biet
  • bos dille
  • druivenpitolie
  • yuzu
  • Chardonnay-azijn
  • sushi-azijn
  • paar takjes koriander
  • paar takjes munt
  • stuk gerookte paling
  • sneetje zuurdesembrood
  • 2 eiwitten
  • ½ th lepel xantana
Beginner
1 persoon
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Voor de dille-olie: Mix de helft van de bos dille met wat blaadjes munt en koriander en een ruime hoeveelheid druivenpitolie. Laat even trekken en paseer door een zeef

  2. Voor de dillecrème: Mix de xantana met de eitwitten en de rest van de verse kruiden in de blender. Werk op met druivenpitolie tot een gladde crème. Passeer door een fijne zeef. Breng over in een spuit-tube en zet koud weg

  3. Voor de groenten: Snij de rode biet en de rammenas met behulp van een mandoline in fijne plakjes. Marineer de rode biet in notenolie. Marineer de rammenas in een deel van de dille-olie, de yuzu, mirin en twee azijnsoorten

  4. Stroop de gerookte paling (indien nodig) en snij in stukjes

  5. Voor het toastje: Snij met behulp van een serveerring een rondje uit het brood en bak het krokant in wat olie of geklaarde boter

  6. Presenteer het toastje in een mooi rond bord. Schik dakpansgewijs afwisselend de rode biet en de rammenas op het toastje. Overgiet met de dille-olie. Schik er de gerookte paling op en werk af met enkele puntjes dillecrème en eventueel wat decoratieve cress

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Stephanie Coorevits