Kruidenvinaigrette maken

Werken met kruiden brengt bij Sergio Herman heel wat jeugdherinneringen naar boven. Hij maakt een kruidenvinaigrette met citroenverbena of ijzerkruid. Hij gaat als volgt te werk:

  • Pluk enkele takjes citroenverbena en doe deze in de blender
  • Voeg hier wat groenten- of gevogeltebouillon en 3 à 4 eetlepels eiwit aan toe
  • Voeg ook wat xantana (bindmiddel) toe en mix alles tot een mooie emulsie
  • Tip: je kan ook enkele blaadjes spinazie of peterselie toevoegen voor een mooie groene kleur
  • Werk de vinaigrette nog wat op met druivenpitolie. Dit zorgt voor de nodige binding. Hoe meer olie je gebruikt hoe dikker je vinaigrette wordt.
  • Blijf alles mixen en voeg een beetje sushi-azijn en limoensap toe

Dit is een basisvinaigrette die je kan maken met eender welk kruid. Wil je hem nog gezonder maken? Gebruik dan een beetje yoghurt.