Velouté van asperges met tagliatelli van asperges, bieslookmayonaise en mimosa van eitjes

Ingrediënten

  • eieren
  • groene asperges
  • witte asperges
  • 1 sjalot
  • wit van prei
  • pijpajuin
  • tijm
  • peper en zout
  • mosterd
  • olie
  • santana
  • room
  • yoghurt
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Schil de asperges behalve de groepen. Stoof sjalot, wit van prei, pijpajuin en schellen van asperges kort aan met laurier en verse tijm in goede boter. Blussen met water en laten koken.

  2. Kook ondertussen 2 eitjes halfzacht.

  3. Punten van de witte asperges koken in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

  4. Mayonaise maken met eigeel, mosterd en olie, klein beetje kookvocht van asperges toevoegen.

  5. Bieslook blancheren. In thermomix met de mayonnaise en 1 mespunt SANTANA. 3 min laten draaien, dan in knijpflesje doen.

  6. Soep mixen en door fijne zeef doen. Afsmaken en beetje room bijdoen, sap is dan klaar.

  7. Groene en witte asperges met de mandoline, daar tagliatelli van maken. Afwerken met yoghurt, sjalot, peper en zout, pijpajuin. Mimosa van eitjes, eieren snijden, geel en wit apart dresseren.

5
Average: 5 (1 vote)