Boerenworst met gegratineerde selderstoemp

Ingrediënten

  • 4 boerenworsten
  • 500 gr pureeaardappelen
  • 150 gr gemalen kaas
  • 2 dl room
  • 1 bot groene selder
  • 1 ajuin
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 5 dl kalfsfond
  • rozemarijn en tijm
  • boter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Spoel ze en stoom ze gaar met wat zout bij.

  2. Snij het lof van de selder, kuis ze en snij fijn. Smelt een klontje boter in een ruime pot. Schil een ajuin en snij in plakjes. Stoof de ajuin aan samen met de selder. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Voeg een klein scheutje water toe.

  3. Breng de kalfsfond aan de kook met een takje tijm en rozemarijn in, en laat tot de helft inkoken.

  4. Doe de gare aardappelen bij de selder. Stamp eerst, en voeg dan een flinke klont boter en de room toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng goed onder mekaar. Kuis de zijkanten van de pot goed af, en strooi gemalen kaas over de puree. Zet in een oven van 200°C.

  5. Smelt een klont boter in een pan, zet het vuur op matig, en bak de worsten. Giet het vet uit de pan, en deglaceer de pan met de fond, en laat inkoken tot sausdikte.

  6. Serveer de gegratineerde puree met en worst en de saus. Je kan dit gerecht op tafel zetten voor €2,99 per persoon.

0
Nog geen stemmen