Bouletten met huisgemaakte samoeraisaus

Ingrediënten

Voor de bouletten

Voor de samoeraisaus

Een avondje met vrienden gepland en op zoek naar een lekker en eenvoudig hapje? Bak gehaktballetjes en serveer die met zelfgemaakte samouraisaus! Lekker pittig!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Voor de bouletten:Meng het gehakt met de melk, één fijngesneden ui, fijngesneden oregano en geperste look. Kruid met peper en zout. Voeg paneermeel toe en meng tot een stevige massa. Rol tot balletjes. Bak de gehaktballen in een scheut olie gaar. Laat volledig afkoelen.

  2. Voor de samoeraisaus:Meng de eidooiers met de mosterd, citroensap, peper en zout. Klop los.

  3. Voeg al kloppend zeer langzaam arachideolie toe. Blijf kloppen en langzaam olie toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. 

  4. Meng met sambal oelek. Begin met een koffielepel en voeg extra toe naar smaak. 

  5. Kruid eventueel bij met cayennepeper en paprikapoeder.

  6. Voor de afwerking:Pel en snij de de andere ui fijn. 

  7. Snij elke bal in zes partjes. Zorg dat de ballen net niet uit elkaar vallen. Warm een scheut arachideolie op in de pan. Leg de gehaktballen met de snijkant in de olie. Bak aan. 

  8. Leg de gehaktballen met de snijkant naar boven op een bord. Werk af met verse uitjes en satékruiden. Serveer met de samoeraisaus.

0
Nog geen stemmen