Butternutsoep met koriander en kokos

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Mix olijfolie met een fijngehakt teentje look, fijngehakte gember, peper, zout en kurkuma.

  2. Snij de butternut overlangs in twee. Leg de butternut op een ovenschaal. Kerf inkepingen in de butternut en bestrijk met flink wat van de gekruide olijfolie.

  3. Steek 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.

  4. Stoof een fijngesneden ajuin in wat olijfolie. 

  5. Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en voeg toe aan de ajuin. Stoof kort mee aan.

  6. Blus met de kippenbouillon.

  7. Kruid met peper en zout. Laat even opkoken en mix met de staafmixer. 

  8. Doe in een kom. Werk af met koriander, chilivlokken en een lepeltje kokosroom.

0
Nog geen stemmen