Chocolade-espressotaart

Ingrediënten

Voor de chocolade-espressotaart

Voor de kaneelroom

Een chocoladetaart is altijd scoren. Deze versie van Sofie met koffie en karnemelk is een op en top Amerikaanse klassieker.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom: de bloem, suiker, cacao, bakpoeder, bicarbonaat.

  2. Meng de karnemelk, eieren, maïsolie en de afgekoelde koffie onder elkaar.

  3. Voeg langzaam toe aan de massa. Klop er eerst alle klonters uit en voeg dan de rest van het vocht toe.

  4. Breng op smaak met een snuifje zout en het vanille-extract. Meng tot een homogeen beslag.

  5. Vet de springvorm in. Wrijf in met keukenpapier en olijfolie. Giet het beslag in de ingevette springvorm. 

  6. Plaats 50 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven op 185 graden Celsius. De duur is afhankelijk van de kracht van de oven en de dikte van de taart. Tip: steek een satéstokje in de taart. Blijft er geen deeg meer kleven, dan is de taart klaar. 

  7. Haal de taart uit de oven. Laat afkoelen en ontvorm

  8. Meng zure room met rietsuiker en een mespunt kaneel. Klop op tot een luchtige massa.

  9. Wrijf de opgeklopte zure room over de chocoladetaart. 

  10. Werk af met blaadjes citroenverbena.

0
Nog geen stemmen