Crêpes comédie française

Ingrediënten

  • 1 l vanilleroomijs
  • 1 scheut Cognac
  • 1 scheut Triple Sec of Grand Marnier
  • 4 sinaasappelen
  • boter
  • 2 el vanillesuiker

voor de pannenkoekjes

Crêpes (of pannenkoeken) comedie Française zijn crêpes Suzette met een bolletje ijs! 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Begin met het pannenkoekenbeslag. Meng het bloem met de melk, vanille, suiker en Sweet Mix. Doe er nog een lepel olie bij. Doe er de eieren bij. Klop of mix alles tot een homogene massa. Doe er het bier bij. 

  2. Haal de zeste van de sinaasappels. Snij de zeste fijn. Blancheer in kokend water. 

  3. Schil één sinaasappel volledig en snij de partjes uit. Pers ook 250 ml sinaasappel. 

  4. Giet de zeste af. Hou het vocht bij. Smelt een hoekje van de boter en bak de zeste van de sinaasappel met twee lepels suiker. Laat karamelliseren. Blus met 250 ml appelsiensap en 100ml kookvocht van de zeste. Laat inkoken. 

  5. Bak ondertussen de pannenkoeken. Wrijf de pan telkens in met een beetje boter. Draai ze om.

  6. Lepel wat ijs op een pannenkoek. Plooi dicht. Overgiet met de saus.Laat een scheut cognac en appelsienlikeur opkoken en steek in brand. Giet dit over de pannenkoek. Smakelijk!  

5
Average: 5 (1 vote)