Echte paella en roze sangria

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 3 tenen look
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 4 kippenboutjes
  • 4 kippenvleugels
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes chorizo
  • 1 paprika
  • 1 tl saffraandraadjes
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 200 g arroz bomba rijst
  • ½ bot peterselie
  • 1 pijlinktvis
  • 4 gamba's
  • 150 g erwten (diepvries)

voor de sangria

  • 3 rozen (enkel de blaadjes, onbespoten)
  • 1 roze pompelmoes
  • ijsblokjes
  • 1 fles roséwijn
  • 1 pollepel triple sec
  • 3 handenvol druiven en frambozen (diepgevroren)
  • 1 flesje roze limonade bv. Jarritos Guava

Belle Perez en haar mama zijn te gast. Samen met Sofie maken ze de enige echte Spaanse paella. Als extraatje: een roze sangria.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Spaans

Bereiding

  1. Pel de ui en snij fijn. Pel de tenen look. Snij fijn. Snij de tomaten in blokjes.

  2. Verhit olijfolie in het midden van de pan. Bak de bouten en vleugeltjes van de kip in de hete olie. Kruid met peper en zout. Kleur ze mooi aan.

  3. Schuif ze aan de zijkant van de pan. Verlaag het vuur. Snij de chorizo in blokjes. Bak ze aan in het midden van de pan. Voeg look en ajuin toe.

  4. Snij de paprika in blokjes. Voeg toe in de pan.

  5. Neem een vel aluminiumfolie. Leg daarop de saffraandraadjes. Plooi dicht. Verhit een pan zonder vetstof. Leg daarop de aluminiumfolie. Rooster ongeveer een halve minuut.

  6. Kruid het vlees met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.

  7. Blus met kippenbouillon en wijn zodat alles mooi onder staat.

  8. Voeg de rijst toe. Roer onder elkaar. Zet het vuur hoger. Laat ongeveer 10 minuten sudderen. Roer af en toe onder elkaar.

  9. Hak ondertussen peterselie fijn.

  10. Kruid de rijst met saffraan, wanneer het vocht bijna allemaal opgenomen is. Zet het vuur zachter.

  11. Voeg de erwten toe. Leg de mosselen, gamba’s en in ringetjes gesneden inktvis op de rijst. Bedek met een vel aluminiumfolie. Laat nog een vijftal minuten pruttelen.

  12. Strooi partjes citroen en de fijngehakte peterselie over de paella. 

  13. Voor de sangria: Neem een grote kom. Giet de fles rosé en triple sec in de kom. Voeg de limonade toe.  

  14. Vul verder op met bevroren fruit, schijfjes pompelmoes en rozenblaadjes.

  15. Doe wat ijsblokjes in de glazen. Vul op met de sangria.

0
Nog geen stemmen