Fantasie van Doyennépeer met creme van mascarpone en crumble van amandelen

Ingrediënten

Voor de peer

  • 2 Doyené peren
  • 50 gr kristalsuiker
  • zeste van 1 sinaasappel
  • kaneel

voor de crème

  • 2 eieren
  • 60 gr kristalsuiker
  • 120 gr room
  • 120 gr mascarpone
  • 1 vanillestok

voor de crumble

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Doyennépeer: Schil de peren en snijd ze in fijne blokjes, bijkruiden met kaneel en kardemom.Schraap de zeste van de appelsien en voeg bij de peren samen met het sap van een halve appelsien. Doe alles in een pot en stoof alles op het vuur met het deksel erop.Laat afkoelen.

  2. Crumble: Doe de boter, de bloem, de amandelen, de suiker, het snuifje zout en wat sweet mix  in een mengkom en meng alles samen tot een bol. Duw de bol plat op een bakplaat en laat gedurende 15 minuten bakken in de oven op 180°.Haal de amandelkoek uit de oven en verkruimel.

  3. Crème: Scheid de eieren. Voeg de suiker bij het eiwit en klop op tot een luchtige massa.De room half opkloppen, de mascarpone, de eidooiers en het zaad van de vanillestok toevoegen. Het geheel goed doormengen.Voeg het opgeklopt eiwit toe in twee keer en meng rustig tot een luchtige massa.

0
Nog geen stemmen