Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en citroen

Ingrediënten

Een echte lekkere garnaalkroket maken, dat is een kunst. Sofie maakt het samen met Ray Cokes. Veel werk maar het resultaat mag er wezen. En heb je er te veel? Geen probleem. Vries ze in en gebruik ze een volgende keer.

TIP: Afhankelijk van hoe groot je de kroketten maakt, kun je met deze portie ongeveer 15 à 20 middelgrote kroketten maken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Pel de garnalen.

  2. Meng de room met de bisque en de melk. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Breng aan de kook.

  3. Smelt 100 gram boter. Voeg de bloem toe. Roer droog tot het naar koekjes ruikt.

  4. Haal de roux van het vuur. Voeg het melkmengsel toe in één keer. Klop goed los zodat er geen klonters meer zijn.

  5. Zet terug op het vuur. Blijf roeren zodat het niet aanbakt. Proef en kruid eventueel bij met peper, zout of cayennepeper. Laat het opkoken en indikken tot een dik beslag. 

  6. Haal van het vuur en roer tot je een dik blinkend beslag hebt. Roer er de eieren, de garnalen en kaas onder. Meng tot een homogeen dik beslag.

  7. Stort uit in een ovenschotel. Dek af met plastiekfolie. Plaats in de frigo voor minstens twee uren.

  8. Stijf genoeg? Snij in stukken van ongeveer 80 gram. Haal door de bloem, eiwit en paneermeel. 

  9. Frituur op 185 graden. Frituur ook de peterselie.

  10. Serveer de garnaalkroketten met peterselie en een partje citroen.

0
Nog geen stemmen