Gebakken forel met peterseliepuree en gebakken courgette

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 800 gr kleine vastkokende aardappelen
  • peper en zout
  • 100 gr bloem
  • snuifje komijn
  • 150 gr boter
  • peterselie
  • 1 ei
  • muskaatnoot
  • scheutje melk
  • maïsolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en stoom ze gaar.

  2. Kruid de forellen met peper en zout. Doe bloem in een plastiek zakje en doe de forellen één voor één in het zakje, zodat ze mooi bebloemd zijn. Smelt een flinke klont boter in een pan, en bak de forellen. Draai ze na 3 à 4 minuten voorzichtig om met een tang.

  3. Snij de courgette in blokjes (het zachte middenste gedeelte heb je niet nodig), en bak ze in wat maïsolie. Kruid met wat komijn, peper en zout.

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met een scheutje melk, een ei, een klontje boter, peper, zout en muskaatnoot. Meng de peterselie onder de puree.

  5. Smelt 50 gr boter en overgiet de vis ermee.

0
Nog geen stemmen