Gebakken zalm met een salade van snelkooktarwe en groene asperges.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 250 gr sluimererwten
  • 1 ui
  • 1 bussel kleine groene asperges
  • 2 el kappertjes
  • 250 snelkooktarwe
  • 4 stukken wilde zalm
  • 1 potje haring natuur
  • arachide-olie
  • 4 eitjes
  • peper en zout
  • koolzaadolie
  • ciderazijn
  • enkele takjes verse basilicum
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Zet een stoompot op het vuur en stoom de asperges beetgaar. Zet ook een pot water op om de eitjes te koken en ééntje voor de snelkooktarwe.

  2. Breek de broccoli-roosjes af en snij ze mooi bij. Stoom deze ook beetgaar. En dan ook de sluimererwtjes. Kook ondertussen de eitjes ook hard.

  3. Snipper de ui fijn en doe er de kappertjes bij en kruid met peper. Voeg een flinke geut koolzaadolie toe en ongeveer de helft ciderazijn toe. Snij de haring in kleine stukjes en de basilicumblaadjes fijn en voeg ook toe. Meng goed.

  4. Kook de snelkooktarwe gaar in 3 à 4 minuten. Giet de eitjes af, en pel ze. Scheid de dooier van het eiwit, en plet beide met een vork.

  5. Kruid de zalm. Verhit olie in een pan, en bak de zalm kort.

  6. Schik de groentjes op een bord, leg daar de zalm en de snelkooktarwe bij, en schik de vinaigrette op de zalm.

0
Nog geen stemmen