Sangria en gegrilde gamba’s à la plancha
Ingrediënten
-
12 grote gamba's
-
1 teen look
-
1 limoen
-
4 el olijfolie
-
peper
-
zeezout
-
1 glas witte wijn
-
1 ciabattabrood
voor de mayonaise
-
1 citroen
-
½ bot platte peterselie
-
200 ml maïsolie
-
1 ui
-
1 el kappertjes
-
1 grote zoetzure augurk
-
1 el honing
-
1 el currypoeder
voor de sangria
Bereiding
Snij de gamba's open en haal het darmkanaal uit de gamba's.
Snij de look en de chilipeper fijn. Doe in een kom met olijfolie, peper en zout. Meng de gamba’s met de marinade.
Maak de mayonaise. Snij alle ingrediënten fijn: augurkjes, kappers, platte peterselie. Meng onder de mayonaise met een eetlepel honing en de in twee gesneden zilveruitjes. Voeg de curry toe en meng.
Laat een grillpan erg heet worden. Doe wat olijfolie op de pan. Leg de gamba’s op de hete pan. Blus met witte wijn.
Serveer de gamba's met het sausje en brood.
Voor de sangria: doe de ijsblokjes in een kom. Snij het fruit in stukjes en voeg toe. Voeg wat likeur naar keuze toe en werk af met schuimwijn (of witte wijn).
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be