Sangria en gegrilde gamba’s à la plancha

Ingrediënten

voor de mayonaise

voor de sangria

Sofie legt je haarfijn uit hoe je haar favoriete Sangria maakt. Liever geen alcohol? Maak dan de gegrilde gamba's, een van de favoriete recepten van Christoff! Perfect voor een zomerse avond!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Spaans
Hoofdgerecht
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snij de gamba's open en haal het darmkanaal uit de gamba's. 

  2. Snij de look en de chilipeper fijn. Doe in een kom met olijfolie, peper en zout. Meng de gamba’s met de marinade.

  3. Maak de mayonaise. Snij alle ingrediënten fijn: augurkjes, kappers, platte peterselie. Meng onder de mayonaise met een eetlepel honing en de in twee gesneden zilveruitjes. Voeg de curry toe en meng.

  4. Laat een grillpan erg heet worden. Doe wat olijfolie op de pan. Leg de gamba’s op de hete pan. Blus met witte wijn.

  5. Serveer de gamba's met het sausje en brood.

  6. Voor de sangria: doe de ijsblokjes in een kom. Snij het fruit in stukjes en voeg toe. Voeg wat likeur naar keuze toe en werk af met schuimwijn (of witte wijn). 

0
Nog geen stemmen