Gegrilde pladijs Dijonaise met spinazie

Ingrediënten

  • 4 verse pladijzen
  • peper en zout
  • bloem
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 12 champignons
  • 125 gr spekblokjes
  • boter
  • 500 gr verse spinazie

voor de Dijonaisesaus

  • 200 gr boter
  • ½ dl water
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 eigelen
  • 1 el mosterd
  • 2 el graanmosterd
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de twee dubbele filets van de pladijs langs de middengraat af (of vraag aan je visboer om dat te doen). Knip de graatjes aan de zijkant eraf. Kruid beide kanten van de vis met peper en zout en haal door de bloem om kleven tegen te gaan. Besprenkel met een beetje olijfolie. Grill de pladijs op de grillpan. Begin met de donkere, dikste kant.

  2. Snij de look en champignons fijn en stoof met de spekblokjes aan in wat boter. Voeg er de gewassen spinazie bij en kruid met peper en zout. Stoof het geheel 5 minuten aan.

  3. Voor de dijonaise, smelt de boter. Meng de witte wijnazijn met het water, de eigelen en de mosterd. Klop op een zacht vuur op tot een schuimige massa tot de eigelen gaar zijn. Werk op met de gesmolten boter tot een gebonden saus en voeg er de graanmosterd aan toe.

  4. Serveer de pladijs met de spinazie en de Dijonaise.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)