Gehaktbrood met rode kool en dierenfrietjes

Ingrediënten

  • 8 perziken
  • 1 el smout
  • 1 klontje boter
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 3 el honing
  • 1 scheut azijn
  • peper
  • zout
  • 800 g aardappelen
  • 800 g gehakt (varken/kalf)
  • peper
  • zout
  • ½ bot peterselie
  • 1 ajuin
  • 2 eieren
  • 4 beschuiten
  • ½ l bruine fond
  • 1 mespunt muskaatnoot

Gestoofde rode kool, een gehaktbroodje en dierenfrietjes, dat is pas een klassieker. Niels is alvast fan. Eenvoudig en toch zo lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

  2. Begin met het vleesbrood. Snij de ajuin fijn. Meng het vlees met de kruiden, de verkruimelde beschuiten, gehakte peterselie en de fijngesneden ajuin.  Kneed goed in elkaar en vorm tot een broodje. Stop een uurtje in de oven aan 170 graden Celsius.

  3. Maak ondertussen de rode kool. Snij de rode kool fijn. Tip: maak uw mes, handen en plank nat. Zo wordt niet alles rood. Leg de gesneden rode kool in water en voeg in een scheutje azijn toe. Giet af. 

  4. Snij de perziken in twee, haal de pit er uit. Snij in schijfjes en daarna in blokjes.

  5. Smelt een paar lepels smout en voeg de rode kool toe. Stoof aan met de perziken. Kruid met peper en zout, vijf jeneverbesjes, tijm en laurier. Voeg nog twee eetlepels honing toe. Roer goed onder elkaar.

  6. Roer af en toe in de rode kool.

  7. Schil de aardappelen. Snij dun met een mandoline. Steek uit met een dierenvormpje naar keuze. Leg ze in water. Dep ze droog met een handdoek en frituur een eerste keer op 150 graden. Frituur een tweede keer op 180 graden.

  8. Haal het broodje gehakt uit de ovenschotel. Maak de saus in die schotel. Giet het vet uit de schotel. Deglaceer de pan met bruine fond. Roer los. Kruid met peper en zout.

  9. Serveer een stukje gehaktbrood met de saus, rode kool en de frietjes.

0
Nog geen stemmen