Gemarineerde lamskoteletjes met muntsaus en groenten

Ingrediënten

Sofie kiest voor het ideale fingerfood. De koteletjes worden heerlijk gemarineerd. Het is een heerlijke schotel om samen op te eten. 

Tip: Stap 1 tot en met 3 kan je perfect op voorhand maken. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de marinade. Meng 2 eetlepels honing met 1 eetlepel olie. Doe er een eetlepel curry en eetlepel mosterd bij. Meng alles goed onder elkaar. 

  2. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout. Wrijf in met de marinade. Zet aan de kant.

  3. Doe de erwten in water, laat kort opkoken en verfris dadelijk in ijswater. Snij de broccoli in roosjes. Stoom kort in 4 à 5 minuten. Rooster de amandelen in een droge pan. Kleur de perziken aan in wat olijfolie.

  4. Schil en snij 1 sjalot fijn. Stoof de sjalotjes in een pan met wat boter. Doe de broccoli en de erwtjes erbij. 

  5.  Hak de peterselie fijn.  Hak ook de munt fijn. Bak de lamskoteletjes in een pan met boter. Haal ze uit de pan. Hou ze warm in de oven.

  6. Verwijder het vet uit de pan. Blus de pan met fond. Laat inkoken. Doe een stukje boter, wat peper en zout in saus. Roer en zeef door. Voeg de munt toe en laat nog kort inkoken.

  7. Doe de platte peterselie op het einde bij de groenten. Roer nog één keer op. Serveer alles op één grote schotel. Hou het overschot voor de volgende dag. 

0
Nog geen stemmen