Gepocheerde eitjes met karnemelkpuree en filet de sax

Ingrediënten

  • 1 l karnemelk
  • peper en zout
  • muskaatnoot
  • 1 ui of sjalot
  • 4 hoeve-eitjes
  • 200 gr filet de sax
  • scheut witte azijn
  • 1 ongesneden rond wit brood
  • boter
  • bieslook
  • 600 gr bloemige aardappelen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en stoom ze gaar.

  2. Snij het brood in dikke plakken en bak krokant in boter.

  3. Snij een ui fijn. Bak glazig, en voeg hier de gekookte aardappelen aan toe. Stamp goed en voeg peper, zout, muskaatnoot en een klontje boter toe. Voeg de karnemelk beetje bij beetje toe, zodat je een mooie half-lopende massa krijgt.

  4. Breek de eitjes voorzichtig in aparte kommetjes. Breng water tot net onder het kookpunt, en voeg een goede scheut azijn toe. Giet de eitjes voorzichtig in het water en laat ongeveer 3 minuten pocheren (4 minuten als de eitjes rechtstreeks uit de koelkast komen).

  5. Schik de puree in een diep bord, en maak er een kuiltje in en leg daar een gepocheerd ei in. Snij lange reepjes van het geroosterde brood en werk af met enkele plakjes filet de sax.

  6. Je kan dit gerecht op tafel zetten voor €2,45 per persoon.

0
Nog geen stemmen