Gezonde voetbalburger met zelfgemaakte ketchup

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 1 rijpe advocado
  • 1 bakje champignons
  • enkele blaadjes spinazie
  • 4 tomaten
  • 4 volkoren broodjes
  • 500 gr rundsgehakt
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 2 el gemalen kaas (emmenthal)
  • 1 ajuin
  • 1 sjalot
  • honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kruid het rundsvlees met peper en zout en voeg de gemalen kaas toe. Snij de ajuin fijn en voeg ook toe bij het vlees. Meng goed onder mekaar. Verdeel in 4 gelijke porties en maak er hamburgers van.

  3. Snij de champignons in plakjes en bak in olijfolie.

  4. Zet een pot water op en breng aan de kook, en zet ook een potje koud water klaar. Maak een kruisje onderin de tomaten en snij het steeltje eruit. Dompel kort onder in het kokend water en laat daarna schrikken in het koude water. Haal het vel van de tomaten en snij in stukken.

  5. Hak een sjalotje fijn, en stoof in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en wat honing. Voeg ook de witte wijnazijn toe en laat even stoven. Mix fijn met de handmixer en breng op smaak met peper en zout.

  6. Haal het vruchtvlees uit de avocado, en plet met een vork. Knijp er wat citroensap over uit, en kruid met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes.

  7. Doe wat olijfolie in een pan en bak de hamburgers.

  8. Snij de broodjes doormidden en bak nog even krokant in de oven.

  9. Bouw de hamburgers op: beleg het broodje met de geplette avocado, gebakken champignons, enkele blaadjes spinazie, de hamburger, 2 plakjes mozzarella en smeer tenslotte de zelfgemaakte ketchup op het hoedje van de hamburger.

0
Nog geen stemmen