Cheesecake met chocolade, passievrucht, speculoos en vijgen

Ingrediënten

voor de bodem

  • 250 g speculaaskoekjes
  • 150 ml kokosvet (of boter)
  • 2 tl zeste van sinaasappel

voor de vulling

Goed weekend met Nico Sturm. Nico houdt wel van een stukje taart. Sofie maakt een kaastaart met speculoosbodem, vijgen en passievrucht. Lekker fris en je hebt bovendien helemaal geen oven nodig voor deze cheesecake! En goed nieuws voor de veggies: we gebruiken geen gelatine.

Tip: 1 springvorm (diameter 25cm)

Tip: vervang de kwark eventueel door de roomkaas.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Vegetarisch
Dessert

Bereiding

  1. Voor de bodem: smelt het kokosvet. Doe de koekjes in een cutter en mix fijn. Meng de gemalen koekjes met de koekjes. Voeg zeste van sinaasappel toe voor extra pit. Vul de bodem van de springvorm met het mengsel. Druk goed aan.

  2. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. Voor de vulling: Smelt de chocolade au bain-marie. Snij de vanillestokjes in twee. Schraap er het merg uit en meng met de honing, roomkaas, kwark onder de witte chocolade. Tip: de vanillestokjes kan je bewaren in je suikerpot. 

  4. Stort uit in de springvorm. Laat minstens 4 uur opstijven.

  5. Versier de taart met in vier gesneden vijgen, passievrucht, rode bessen of fruit naar keuze.

  6. Ontvorm de taart. Warm de zijkant op met een bunsenbrander of een warme vochtige doek. Garneer met munt.

  7. Tip: dompel het mes eerst in heet water. Zo snijdt het beter.

3
Average: 3 (1 vote)