Zachte wafels met vanilleroomijs en gekarameliseerde amandelen

Ingrediënten

voor de wafels

  • 250 g bloem
  • 10 g droge gist
  • 80 g rietsuiker
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 50 g melk
  • 80 g gesmolten boter

voor de gezouten gekarameliseerde amandelen

voor de geflambeerde banaan

  • een klontje boter
  • 1 el rietsuiker
  • een scheutje limoensap
  • een scheutje bruine rum

voor de afwerking

  • ambachtelijk roomijs
  • poedersuiker

Goed weekend met Roel Vanderstukken. Zachte wafeltjes, daar houdt Roel van. Met de geflambeerde banaan en gekarmeliseerde noten erbij worden de wafeltjes een heus festijn. Ideaal om het weekend mee in te zetten. 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Maak het wafelbeslag: Meng de bloem met de gist en suiker en een snuifje zout. 

  2. Klop de eieren los met de boter en melk.

  3. Meng tot een homogeen beslag en laat 2 h rusten in de koelkast.  tip: de wafeltjes zijn in dit recept niet zo zoet omdat ze worden geserveerd met de geflambeerde banaan en de gezouten gekarameliseerde noten - serveer je ze apart, voeg dan wat extra suiker toe aan het beslag voor zoetere wafeltjes. 

  4. Maak de gezouten, gekarameliseerde amandelen: Verwarm de oven voor op 200C.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de noten over. 

  6. Rooster de noten 5 minuten in de oven. 

  7. Laat de suiker met de Fleur de sel tot een karamel smelten in een koekenpan.

  8. Schep er de noten door, stort ze uit op het werkvlak en laat afkoelen.

  9. Maak de geflambeerde bananen:Schil de bananen en snij ze in schijfjes.

  10. Smelt de boter in een koekenpan en bak de bananenschijfjes.

  11. Voeg de suiker, limoensap en rum toe en flambeer de bananenschijfjes.

  12. Bak de wafels:Laat het wafelijzer heet worden en vet het licht in met olie.  

  13. Schep er met een ijsschep het beslag in.

  14. Laat ongeveer 3 minuten bakken. 

  15. Werk af:Hak de noten grof.

  16. Serveer de wafels met een schepje roomijs en de gekarameliseerde noten. 

  17. Werk af met poedersuiker. 

0
Nog geen stemmen