Kaiserschmarn

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 1 el vanillesuiker
  • 300 ml melk
  • 3 eitjes
  • 1 Jonagold appel
  • 1 bakje stekelbessen
  • 2 el rozijnen
  • suiker
  • boter
  • bloemsuiker
Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Zeef 300 gram bloem en doe daar één eetlepel vanillesuiker bij. Doe de eitjes bij de melk en roer los. Meng het melk-eimengsel onder de bloem, en roer goed. Voeg ook nog een eetlepel suiker toe.

  2. Voor de compôte van stekelbessen: doe de stekelbessen in een een steelpannetje en doe er 2 eetlepels suiker over en zet op het vuur. Laat mooi indikken.

  3. Voor de gebakken appeltjes, schil een appel en snij in stukjes. Smelt een klontje boter in een pan, doe hierbij de appeltjes, rozijntjes, een eetlepel suiker en Sweet Mix Caramel.

  4. Smelt een klontje boter in een pan. Lepel een goede hoeveelheid beslag in de pan, zodat je een dikke pannenkoek krijgt. Laat bakken op een laag vuurtje. Laat dan een drietal minuten verder garen in een oven van 180°C.

  5. Haal de pannenkoek uit de oven, en draai om op een groot bord. Snij in lange reepjes en overstrooi met véél bloemsuiker.

  6. Serveer de kaiserschmarn met de stekelbessencompôte, gebakken appeltjes of gewoon natuur.

0
Nog geen stemmen