Kip met yoghurt en munt

Ingrediënten

  • 2 gebakken kippenborsten (=restje)
  • 8 el halfvolle yoghurt
  • peper en zout
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje
  • 1 potje verse munt
  • olijfolie
  • enkele radijsjes
  • pijpajuin
  • enkele jonge spinazieblaadjes
  • arachideolie
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng de yoghurt met wat citroenrasp, fijngehakte munt en vanille. Kruid met peper en zout, voeg de frambozenazijn toe en roer alles onder elkaar.

  2. Snij de kip in fijne schijfjes. Hak de spinazie fijn en besprenkel met olijfolie en wat frambozenazijn.

  3. Snij de radijsjes en pijpajuin in schijfjes. Frituur de munt in een pan met een bodem arachideolie.

  4. Schik de kippenschijfjes op een bord en bedek met de yoghurt. Versier met de radijsjes, pijpajuin, fijngehakte spinazie en gefrituurde muntblaadjes.

0
Nog geen stemmen