Kip uit de oven met een saus van bospaddenstoelen en gefrituurde krieltjes

Ingrediënten

De klassieker bij uitstek: kip in de oven. Sofie gebruikt deze keer een Mechelse koekoek.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Brand de pluimpjes van de kip. Doe 2 eetlepels arachideolie in een kommetje. Voeg curry, paprika en cayennepeper, honing toe.  Meng goed. Wrijf de kip in met de marinade. Stop 45 minuten in de voorverwarmde oven op 195 graden.

  2. Stoom de krieltjes. 

  3. Borstel de paddenstoelen proper. Smelt een klont boter (of wat olie). Snij de paddenstoelen in schijfjes en bak ze. Kruid met peper en zout. Voeg een teentje look toe.

  4. Blus met de kippenbouillon. 

  5. Overgiet de kip af en toe met wat braadvocht.

  6. Haal de krieltjes uit de stomer. Snij in twee. Frituur de aardappelen op 180 graden.

  7. Doe room bij de saus. Werk af met een snuifje cognac. 

  8. Haal de kip uit de oven. Versnijd. 

  9. Serveer alles. 

0
Nog geen stemmen