Lamskoteletjes met lookpuree en flageolet

Ingrediënten

voor de lamskoteletjes

voor de lookpuree

voor de flageolet

Lamskoteletjes zijn het lievelingsgerecht van Nicole en Hugo. En wie geeft hen ongelijk? Sofie serveert het met flageoletbonen en lookpuree. Wat een feestgerecht.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Laat de groene bonen een nacht in koud water weken.

  2. Kook ze daarna gaar volgens de verpakking met peper, zout, tijm, laurier en een teen look.

  3. Schil en snij de aardappelen in stukjes. Stoom gaar.

  4. Pel en snij de ui fijn.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Kruid de lamskroon met peper en zout.

  7. Smelt een klont boter in de pan. Kleur het lamskroontje mooi aan in de pan. 

  8. Stop het 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

  9. Warm melk op. Doe de gestoomde aardappelen in een kom. Voeg een scheutje toe aan de aardappelen. Plet tot de puree. Pers er vier gepelde tenen look bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Giet de bonen af.

  11. Smelt een klontje boter in een andere pan. Voeg de ajuin toe en stoof aan. Voeg de bonen toe. Stoof mee aan. Meng de peterselie onder de bonen.

  12. Haal het vlees uit de oven. Leg ze apart en giet het vet van de pan af. Blus de pan met lamsfond. Laat kort inkoken en kruid met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje porto toe.

  13. Snij het kroontje in koteletjes. 

  14. Serveer met de boontjes, puree en wat saus.

0
Nog geen stemmen