Lenterolletjes met gekonfijte pompoen en chocolade energy bars met gepofte quinoa

Ingrediënten

voor de energie bars

voor de lenterolletjes

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de energy bars: Smelt de kokosolie.

  2. Als de kokosolie gesmolten is meng je deze met de ahornsiroop en cacaopoeder.

  3. Hak de veenbessen en amandelen grof. Meng ze samen met het sesamzaad onder de gepofte quinoa.

  4. Meng de kokossiroop met een spatel onder de droge ingrediënten.

  5. Vul de siliconen vormen. Duw goed aan.

  6. Leg er een stuk plastiek folie over en rol nog eens goed met een deegrol.

  7. Laat minstens een half uur opstijven in de koelkast.

  8. Voor de lenterolletjes: Week de rijstvellen minstens 5 minuten in koud water.

  9. Snij de butternutpompoen in schijven van 1 cm dik. Schil en verwijder de pitjes en snij de pompoen in dunne balkjes. 

  10. Laat de kokosbloesemsuiker karameliseren in een antikleefpan. Voeg een beetje chilipoeder toe. Bak de butternutbalkjes 2 à 3 minuten in de gesmolten suiker.

  11. Blus de balkjes met limoensap. Zet het vuur wat lager en laat het nog 2 à 3 minuten verder bakken, tot dat de butternut helemaal gaar is.

  12. Snij de avocado in twee en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in fijne balkjes.

  13. Snij ook de sucrines in fijne balkjes.

  14. Neem een rijstvel en dep het af op en natte, uitgewrongen handdoek. 

  15. Leg in het midden van het rijstvel wat sucrine, avocado, rijstnoedels, koriander, munt en pompoen.

  16. Plooi één kant over. Plooi nu de beide zijkanten om. Rol het vel op tot een rolletje.

  17. Maak de dipsaus. Pers de limoen uit in een kommetje. Meng met rietsuiker, vissaus, fijngesneden (of gerapste) gember, geplette look en de gehakte chilipeper. Je kan eventueel ook nog wat koriander en munt toevoegen.

0
Nog geen stemmen