Maaltijdsalade met krielaardappeltjes, spekblokjes, veldsla en een spiegeleitje

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Salade

Bereiding

  1. Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water en snij ze in twee

  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng aan de kook

  3. Snij de gekookte bieten in stukjes. Doe ze in een kom en giet er de kokende marinade over

  4. Bak de pijnboompitten kort aan op een krachtig vuur en laat afkoelen

  5. Breng water aan de kook. Snij het spek in julienne, kook kort en giet af. Laat de spekjes uitlekken op een vel keukenpapier en bak krokant in een hete pan met olijfolie

  6. Smelt een klontje boter in dezelfde pan en bak hierin de krielaardappelen goudbruin. Snij de sjalotten in blokjes. Doe ze bij de aardappelen in de pan en laat kort meestoven

  7. Snij de appel in julienne. Hak de bieslook fijn en voeg bij de pijnboompitten

  8. Laat de aardappelen even afkoelen en voeg de rode biet, veldsla en appel toe. Breng op smaak met een extra scheutje olijfolie en wat alcoholazijn. Kruid met peper van de molen en grof zout

  9. Vermeng goed en overstrooi met de pijnboompitten en de bieslook

  10. Bak de spiegeleitjes

0
Nog geen stemmen