Maatjes met tartaar van boontjes, pompelmoes en yoghurt

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1 el mosterd
  • 400 g groene boontjes
  • peper
  • zout
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el maïsolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 300 g aardappelen

Jelle is een supergrote fan van maatjes. Deze vis is in het najaar op zijn best. Sofie maakt er een feestgerecht van. Iets voor jou?

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Dop de boontjes. Was ze. Kook ze al dente. Giet af en verfris in koud water.

  2. Schil de pompelmoezen. Snij het vruchtvlees uit de pompelmoes.  Meng met olijfolie.

  3. Schil de aardappelen. Stoom ze gaar.

  4. Snij in blokjes. Kruid met peper en zout. Meng met een scheutje maïsolie en mosterd.

  5. Haak de boontjes fijn. Kruid met peper en fleur de sel. Meng met maïsolie en wittewijnazijn.

  6. Schil en snij de rode ajuin fijn. Meng met wat azijn.

  7. Lepel er yoghurt bij.

  8. Dresseer alles op het bord. Vergeet de maatjes niet.

0
Nog geen stemmen