Mokka semifreddo met Baileys, speculaas en gekaramelliseerde pecannoten

Ingrediënten

Wil je indruk maken met een dessertje? Probeer dan dit Italiaans gerecht. Een semifreddo is een half bevroren mousse. Perfect als vervanger voor wie geen ijsmachine heeft. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Laat de suiker tot lichtbruine karamel smelten in een pan. Zorg dat het niet te bruin wordt. Voeg de pecannoten toe. Meng goed en laat afkoelen op bakpapier.

  2. Klop de slagroom half op tot het lobbig is.

  3. Scheid de eieren. Hou twee eiwitten apart. De andere vier kun je invriezen. 

  4. Doe de zes dooiers in een kom.

  5. Snij de vanillestok overlangs. Voeg het merg of de zaadjes toe aan de dooiers.

  6. Maak suikersiroop. Laat de helft suiker en de helft water opwarmen tot de suiker opgelost is. Meet 125 ml af. Breng het aan de kook.

  7. Klop de dooiers op tot een witgele luchtige massa (ruban). 

  8. Voeg oploskoffie toe aan de suikersiroop. Meng goed zodat de koffie oplost.

  9. Voeg al kloppend de warme koffiesuikersiroop toe aan de dooiers, klop schuimig en koud op tot de structuur van sabayon (pate à bombe).

  10. Klop ook de twee eiwitten stijf met een snuifje zout.

  11. Hak de afgekoelde noten, de chocolade en speculaas grof.

  12. Spatel de room onder het dooiermengsel. Voeg een deel van de pecannoten, speculaas en chocolade toe. Hou wat apart voor de garnituur.

  13. Spatel er ook zachtjes het eiwit onder. Voeg een scheutje Baileys toe.

  14. Giet de mousse in de kommetjes. Strooi er eventueel al wat nootjes over of garneer pas op het einde.

  15. Laat minimum twee uur opstijven in de diepvriezer.

  16. Haal uit de diepvries en serveer. 

0
Nog geen stemmen