Oesters gepocheerd in beurre blanc met geitenkaas en koriander

Ingrediënten

  • 12 grote creuse oesters
  • 400 g aardappelen
  • 100 g zure room
  • paar takken koriander
  • 100 g boter
  • 7 cl witte wijn
  • peper
  • zout
  • 1 bot verse verveine/ijzerkruid
  • 1 bakje witte paddenstoelen
  • een klontje boter
  • peper
  • zout
  • enkele geroosterde hazelnoten

Dina Tersago lust geen oesters en kazen. Toch maakt Sofie dit gerechtje voor haar. Benieuwd of ze het lust? 

Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil en stoom de aardappelen.

  2. Open de oesters. Het beste is om niet te kleine oesters te gebruiken, grote zijn makkelijker om te pocheren. 

  3. Snij de paddenstoelen in kleine stukjes en bak in een pan. Kruid met peper en zout. Zet dit na het bakken even aan de kant. 

  4. Maak het sausje. Snij een sjalot en bak aan. Laat nu de boter smelten samen met de verveine en de sjalot. Zeef het sausje zodat je enkel de boter overhoudt. Voeg de witte wijn toe en kruid met peper en zout. 

  5. Pocheer nu de oesters in de saus. 

  6. Vul een pot met water en breng aan de kook. Neem een bosje koriander en leg het een ongeveer 10 seconden in het kokend water. Giet daarna het water af en schrik de koriander onder koud water. 

  7. Dresseer het bord. De gebakken paddenstoelen kan je dresseren met een cirkeltje. Leg op de paddenstoelen de gepocheerde oesters en de puree. Werk af met een geroosterd hazelnootje.

0
Nog geen stemmen