Lasagne met kip, prei, spinazie en raapsteeltjes

Ingrediënten

  • 300 g verse lasagnevellen

voor de groenten

  • 2 stengels prei
  • 200 g raapstelen
  • 200 g spinazie
  • boter
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 ui

voor de kip

  • 1 klontje boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 8 kippenbillen (dijstuk)
  • 4 tenen look
  • een paar takjes citroentijm
  • een paar blaadjes salie
  • 1 l melk

voor de bechamelsaus

  • 1 el boter
  • 1½ el bloem
  • ½ l kookvocht van de kip
  • peper
  • zout
  • 100 g Comté kaas (gemalen)
  • 100 g Emmentaler (gemalen)

De eerste vogel op het menu is kip. Bart De Pauw en Sofie maken een heerlijke lasagne met kip, prei en spinazie. Perfect voor wie een alternatief zoekt voor de gewone lasagne bolognaise.

Wijntip van Sofie: Pinot grigio, russolo, 2014 (witte wijn)

 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de kip: smelt de boter met de olijfolie. Kruid de billen met peper en zout. Bak het vlees aan. Draai om als het mooi gekleurd is.

  2. Voeg de grofgeplette tenen look en citroentijm toe. Bak het vlees verder. Draai regelmatig om. Kleur mooi aan. Hak de blaadjes salie fijn. Strooi over de kip.

  3. Haal de kip uit de pot. Giet het vet weg. Hou de aromaten bij. Blus de pot met melk. 

  4. Zet het vuur zachter. Gaar de kip nog een halfuurtje in de melk onder deksel.

  5. Haal de kip uit de melk. Zeef de melk. Hou het vocht bij. Pluk het vlees van de beentjes. 

  6. Voor de bechamelsaus: smelt de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot een droge crumble. Roer verder tot het naar koekjes ruikt.

  7. Voeg een beetje melk toe. Roer er alle klonters uit. Voeg de rest van de melk toe. Roer tot het begint te dikken en te ploffen. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de helft van de kaas toe. Hou de andere helft opzij.

  9. Voor de groenten: was de prei. Snij in twee en daarna in fijne reepjes.

  10. Smelt boter in een pan. Stoof de fijngesneden prei en ui aan. Schuif aan de kant. Voeg de spinazie, raapsteel en een extra klontje boter of olijfolie toe. Hou een beetje raapsteel bij als versiering.

  11. Kruid met peper en zout.

  12. Opbouw: vul de schotel afwisselend met laagjes groenten, saus, pastavellen en kip. Eindig met kip en saus.

  13. Strooi de rest van de kaas over de schotel.

  14. Steek 40 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Gebruik je gedroogde pastavellen, weet dan dat het iets langer duurt. Prik met een mes in de schotel. Voel je geen weerstand, dan is het gaar.

  15. Afwerking: serveer wat lasagne met wat verse raapstelen.

5
Average: 5 (1 vote)