Papillot van vongole, witte wijn, aubergine en look

Ingrediënten

Een maaltijd bereiden in papillot is heel eenvoudig en bovendien kan je dit op voorhand al klaarmaken. Je hoeft het enkel in de oven of op de barbecue te leggen net voor serveren. Perfect als hapje, voorgerecht of lichte lunch.

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Was de aubergine. Verwijder de steel. Snij in balkjes, vervolgens in reepjes en tenslotte in blokjes (=brunoise). 

  2. Spoel de vongole verschillende keren in koud water.

  3. Doe twee eetlepels olijfolie en een teentje look in een hete pan. Stoof de aubergineblokjes aan.

  4. Neem de vier vellen aluminium. Vorm elk tot een kommetje. Verdeel de vongole en aubergine over de folie. 

  5. Voeg grofgehakte peterselie en wijn toe. Plooi dicht, zodat er geen vocht kan ontsnappen.

  6. Plaats vijf minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius. 

  7. Serveer dadelijk.

0
Nog geen stemmen