Parfait van yoghurt met ananas, peer en zadenkoekje

Ingrediënten

voor de koekjes

Een dessert dat suikervrij én gezond én eenvoudig én bovendien lekker is, lijkt onmogelijk. Sofie bewijst het tegendeel! Ideaal voor mensen die geen roomijsmachine hebben.

Tip: zorg voor gepelde pompoenpitten en gebruik magere yoghurt! Gebruik 5 eiwitten voor de parfait en 1 eiwit voor de koekjes!

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Caloriearm
Dessert

Bereiding

  1. Plaats vier ringen op bakmatje of in een doos.

  2. Schil de ananas, verwijder het middenstuk en snij de ananas in fijne stukjes. Lepel ongeveer 2 cm ananas in elke ring. Druk goed aan. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  3. Scheid de eieren. Kook de agavesiroop op. 

  4. Klop de eidooiers schuimig. Voeg straalsgewijs de agavesiroop toe.

  5. Klop de yoghurt los. Spatel onder de eidooiers. 

  6. Klop 5 eiwitten stijf met een halve mespunt zout. Spatel onder het eidooiermengsel.

  7. Vul de ringen op met het mengsel. Stop ze minimum 4 uren in de diepvries.

  8. Maak ondertussen de koekjes. Meng 2 el agavesiroop met de zaden en pitten, 2 el Sweet Mix en 1 eiwit. Lepel en strijk uit op een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat 12 minuten in een oven op 170 graden. 

  9. Schil en snij de peren. Snij een vanillestok overlangs en voeg de zaadjes samen met de vanillestok toe aan een pan met olijfolie. Bak de peren kort in de pan. Zorg dat ze niet te plat zijn. Haal uit de pan en hou apart.

  10. Haal de koekjes uit de oven en haal van de bakplaat. 

  11. Ontvorm de parfait en serveer op een bord met de ananas , de peer en  een zadenkoekje.

0
Nog geen stemmen