Pasta frutti di mare met lekker veel zeevruchten
Ingrediënten
-
1 kg venusschelpen
-
100 g roze garnalen
-
1 glas vermouth
-
100 g parmezaanse kaas
voor de saus
Bereiding
Begin met de saus. Was de aubergine. Snij in schuifjes en daarna in stukjes.
Pel en snij de rode ui fijn.
Pel de look. Warm drie eetlepels olijfolie op in een pan. Pers de look in de pan. Voeg de stukjes aubergine en rode ui toe. Kruid met peper en zout.
Voeg de geconcasseerde tomatenblokjes uit blik toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg de fijngehakte oregano toe.
Snij de inktvis in ringetjes.
Spoel de venusschelpen goed tot het spoelwater mooi helder is.
Snij de langoustine overlangs in twee. Verwijder het maagje en het darmkanaal.
Kook de pasta gaar in ongeveer tien minuten (of volgens de verpakking) in een grote pot gezouten water.
Bak de langoustines kort in hete olijfolie. Begin op de snijkant. Leg ze opzij.
Warm opnieuw wat olijfolie op in de pan. Voeg de vongole toe. Blus met een glas vermouth. Plaats het deksel op de pan en laat een minuutje of twee stoven tot ze open zijn.
Giet de pasta af.
Meng de schelpjes onder de tomatensaus.
Bak de inktvis kort aan in wat olijfolie. Voeg die stukjes toe aan de tomatensaus.
Meng dit alles onder de pasta. Voeg de langoustines en de garnalen toe en meng alles mooi onder elkaar.
Voeg nog een scheut olijfolie toe. Werk af met parmezaan.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be