Preistoemp met gehakballetjes en appelcompote

Ingrediënten

voor de stoemp

voor de gehaktballetjes

Christoff zijn grootmoeder maakte altijd balletjes met appelmoes en preistoemp. Maakt Sofie dit even lekker klaar?

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was, schil en stoom de aardappelen gaar. 

  2. Was de prei, snij fijn. Stoom gaar. 

  3. Meng de aardappelen en prei tot stoemp. Meg met eventueel wat melk, boter of een eitje. Kruid zeker met peper, zout en muskaatnoot.

  4. Schil en snij de appelen in stukjes. Stoof gaar met wat water en eventueel suiker.

  5. Meng het gehakt met peper, zout, muskaatnoot en een ei. Snij de ajuin fijn en verkruimel de beschuiten (of gebruik paneermeel). Voeg toe aan het gehakt. Meng goed en rol tot balletjes.

  6. Bak de balletjes in wat boter. Blus de pan met fond en laat vijf minuten pruttelen. Kruid met peper en zout voor een lekkere maar eenvoudige saus.

  7. Serveer alles samen, maar zorg dat het warm is. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen