Profiterol gevuld met stracciatella en mokkaroom en karamel

Ingrediënten

  • 600 ml Stracciatella ijs (Sofie Dumont)

voor de mokkaroom

voor de soezen

voor de dorure

Profiterolletjes, wie lust ze niet? Sofie vult ze met lekker ijs en serveert er mokkaroom bij. Een eenvoudig en lekker dessert!

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Kook de melk met het water, de boter en een snuif zout op.

  2. Haal van het vuur en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer goed onder elkaar.

  3. Plaats terug op het vuur en roer droog.

  4. Haal van het vuur. Voeg de eieren één per één toe. Blijf roeren. Wanneer het deeg in een punt van de spatel druipt, is het goed. Zo niet, voeg dan nog wat ei toe.

  5. Doe in een spuitzak en spuit dotjes op een bakplaat.  Bestrijk met dorure (melk + eidooiers) Bestrooi met amandelschilfers. 

  6. Stop in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten.

  7. Klop de room op met oploskoffie en Sweet Mix Choco Cappuccino.

  8. Smelt de suiker tot caramel. Vorm draadjes op bakpapier. Pas op want dit is warm! 

  9. Versier het bord. Spuit room op het bord. Vul de soesjes met het ijs.

0
Nog geen stemmen