Risotto met romanesco, kip en macadamianoten

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 1 scheut witte wijn
  • 1½ l kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • 100 g pecorino
  • 1 scheutje olijfolie
  • 8 kippenbouten
  • 100 g macadamianoten
  • 1 citroen
  • 3 el honing
  • 8 takjes tijm
  • 1 el currypoeder
  • peper
  • zout
  • 2 stengels selder

Een smeuïge risotto maken is niet zo moeilijk. Sofie Dumont toont hoe je de perfecte risotto maakt. Ze serveert het met lekkere kip, macadamianoten, romanesco en een beetje curry. Zo eenvoudig en toch lekker, zeker eens maken dus!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snij de look, selder en de ui fijn. Zet opzij.

  2. Kruid de kippenbouten met curry, honing, peper en zout. Voeg de partjes citroen toe. Meng alles goed onder elkaar. 

  3. Steek 30 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden.

  4. Cutter de romanesco fijn. Stoof aan met de fijngesneden groenten in een flinke klont boter. Voeg de rijst toe en stoof aan tot het glazig wordt. 

  5. Blus met witte wijn en een scheut bouillon. Laat inkoken. Voeg telkens een scheut bouillon toe, als het vocht is opgenomen. Herhaal deze handeling tot de rijst gaar is.

  6. Doe flink wat olijfolie in een pan. Bak de tijm en noten krokant.

  7. Meng een paar lepels mascarpone onder de rijst voor de smeuïgheid. Kruid naar smaak met peper en zout. 

  8. Serveer de rijst met de kip en wat nootjes en tijm. Werk af met geraspte pecorino.

0
Nog geen stemmen