Sabayon met pannenkoeken en ijs van rode vruchten

Ingrediënten

  • 600 ml Bosvruchten roomijs (Sofie Dumont)
  • 1 klontje boter

voor de sabayon

  • 4 eidopjes suiker
  • 4 eidopjes witte wijn

voor de pannenkoekjes

Een sabayon kloppen, het is de eeuwige uitdaging. Sofie toont hoe het moet en serveert er lekkere pannenkoekjes bij.

Tip: gebruik grote eierdopjes voor de sabayon!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Meng bloem, vanille, bakpoeder, rietsuiker, bloemsuiker, bicarbonaat met de melk en de eieren. Roer tot alle klonters weg zijn.

  2. Bak de pannenkoeken. Wrijf een pan in met boter. Lepel met een pollepel beslag in de pan. Bak ze mooi aan elke kant.

  3. Klop de sabayon op een laag vuurtje. Klop goed door in een acht terwijl je de pan draait. Wanneer het beslag goed begint te stomen, klop dan nog wat sneller. Blijf kloppen tot het schuim homogeen en stevig is en wat blijft plakken aan de garde. Zorg dat er geen vloeistof meer is. Breng het nog wat op smaak met wat Marsala. Klop nog wat door als de pan van het vuur is, of de sabayon zal aanbakken. 

  4. Wrijf tussen elke pancake wat ahornsiroop (of maple syrup). 

  5. Snij de pannenkoekjes in mooie vormen. Serveer met een bolletje ijs en de sabayon.

0
Nog geen stemmen

Sofie Dumont Roomijs

Sofie heeft haar eigen roomijs. Ontdek al haar smaken:

www.sofiedumont.be