Sabayon met yoghurtroomijs, passievrucht en gele kiwi

Ingrediënten

voor de garnituur

voor de sabayon

voor de afwerking

Leen weet niet altijd goed welk dessert ze moet maken voor haar gasten, dus Sofie helpt haar uit de nood en leert haar hoe ze sabayon met yoghurtroomijs passievrucht en gele kiwi moet maken.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Om de sabayon in op te dienen versiert Sofie de glazen: stamp het venkelzaad fijn. Maak de rand van een glas een beetje vochtig (Sofie gebruik de pel van een kiwi) en dop het in het geplette venkelzaad.

  2. Schil de kiwi's en snij een paar schijfjes. Schik er een paar in het glas als versiering. De rest van de kiwi snij je in blokjes.

  3. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en doe het in een kom. Doe de eierdooiers en de 4 dopjes suiker erbij. Doe er ook nog 3 dopjes zoete witte wijn bij. Daarna voeg je er twee dopjes drank (naar keuze) bij.

  4. Klop de sabayon op een zacht vuur tot een dikke schuimige stijve massa. Haal de pot van het vuur en blijf nog even verder kloppen.

  5. Serveer de sabayon met een bolletje roomijs. Werk af met bloemsuiker en gratineer met de bunsenbrander. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen