Sofies Feestmaand: escargots in bladerdeegje met look en peterselie

Ingrediënten

voor de bladerdeegkuipjes

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 scheutje melk
  • 1 grote uitsteekring
  • 1 kleine uitsteekring

Escargots met look, het is een klassiek voorgerecht. Serveer het in kleinere porties en je hebt een heerlijk hapje!

Tip: Sofie gebruikt een hartvormige uitsteekring voor de bladerdeegkuipjes. Je kan ook een ronde cirkel gebruiken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Verwarm een oven voor op 195 graden.

  2. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

  3. We maken zelf bladerdeegkuipjes. Haal met een (hartvormige) ring drie cirkels per persoon uit de bladerdeeg. Steek uit twee cirkels van de drie cirkels een rondje met een kleinere ring. Bouw nu het kuipje op: eerst de grote cirkel en daarna de twee ringen. Werk af met een klein rondje.

  4. Meng een dooier met een scheutje melk. Dit is dorure. Bestrijk de kuipjes op het bakpapier met de dorure. 

  5. Leg er ook de overige kleine cirkels bij. Werk af met dorure.

  6. Plaats vier kurken op de bakplaat. Leg er een rooster op. Zo zal de bladerdeeg gelijkmatig rijzen. 

  7. Stop twintig minuten in de voorverwarmde oven of tot ze klaar zijn.

  8. Breng water aan de kook. Was waterkers. Blancheer (of dompel onder) kort in het kokend water. Verfris dadelijk in ijskoud water.  Zo behoud je de kleur. 

  9. Kook de room voor de helft in. Tip: leg er een ijzeren pollepel in, dan kookt het niet over. 

  10. Pel de look en de sjalot. Snij fijn. Voeg de look toe aan de room. Kruid met peper en zout.

  11. Doe de fijngesneden sjalot in een kookpot. Zet onder in een scheut witte wijn. Laat inkoken. Het is klaar wanneer de wijn verdampt is.

  12. Haal de blaadjes van de platte peterselie en hak fijn. Zet opzij.

  13. Doe de geblancheerde waterkers in een smalle maatbeker en mix fijn met een staafmixer.

  14. Voeg de room, de gehakte peterselie en de sjalotjes toe aan de waterkers in de maatbeker. Mix tot een groene saus.

  15. Warm de saus op een laag vuurtje terug op. Voeg de escargots toe aan de saus. Laat zachtjes opwarmen, maar niet koken.

  16. Plaats een bladerdeegkuipje op een bord. Maak een inkeping in de binnenkant van het kuipje en duw het middenste wat plat. Vul op met de saus en de escargots. Werk af met peterselie en het kleine hartje.

  17.  

0
Nog geen stemmen